butor.info.hu | design.info.hu | lakberendezes.info.hu | szek.info.hu | konferenciaberendezes.hu | targyalok.hu
 
 

RedDot-díj az Alinenak

RedDot Design-díjat nyert a Wilkhahn bútorgyártó cég terméke, az Aline. A német szervezet széke termékdesign/irodabútor kategóriában érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést 2006. június 26-án, Essenben.
Tervezője, Andreas Störiko szerint a siker titka az egység. A szék lábszerkezete és kerete stabil térhálót alkot, a háttámla mindenféle testformához alkalmazkodik, szellőzést és komfortérzést biztosít.A szék további érdeme, hogy könnyen és biztonságosan rakásolható, ezáltal számtalan helyen fel lehet használni (pl. éttermekben, tárgyalókban, szemináriumi és előadótermekben, konferenciahelyiségekben, ügyfélszobákban stb..).

A szék lába mindkét oldalon alul összekötött, 12 mm vastag, krómozott acélrúd. Ha szükséges, ellátható védőtalpakkal (fekete poliamidból szőnyegpadlóhoz, illetve szürke poliuretánból kemény padlóhoz).
Az ülésfelület és a háttámla váza extra szilárdságú üvegszállal megerősített poliamid, fekete, szürke és fehér színben. Az ülés és a támla rugalmas, poliészter kárpitozású, színük megegyezik a vázéval. Speciális szövőtechnika és egy szabadalmaztatott módszer garantálja a különleges anyag felületének stabilitását, így amellett, hogy rugalmas, eredeti formáját is megtartja. Könnyen tisztítható szivaccsal, enyhe, szappan alapú tisztítószerrel. A kartámla színe és anyaga ugyanaz, mint a háttámla vázáé.Magassága 78 cm, ülésmagassága 44 cm, szélessége: 54 cm, mélysége: 58 cm.